Naar alle waarschijnlijkheid heb je zojuist gezocht op het internet naar “betonlook trap”. Wellicht heb je daar vroeger al de inspiratie voor opgedaan tijdens het bekende spelletje Minecraft. Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat je het ooit ergens gezien hebt. Je bent het tegengekomen op het internet of in het echt en de look beviel je wel. Hoe het nou precies zit dat maakt uiteraard helemaal niks uit. Het feit is en blijft dat jij het allerliefst extra informatie zou willen ontvangen over de betonlook trap. Is het mogelijk dit zelf te doen? We helpen je hier maar al te graag mee. Speciaal voor jou de dingen die je weten moet op een rijtje. 

Zelf zorgen voor een betonlook trap is best eenvoudig

Geld? Dat moet geen al te groot probleem vormen. Ga je zelf aan de slag om een betonlook trap te creëren? Je betaald ongeveer €175- en dat is het. Je hebt dan alle benodigdheden in huis om je droom werkelijkheid te maken. Dat valt goed mee toch? Benieuwd naar die benodigdheden? Daarvoor kun je de volgende alinea het beste even goed doornemen. Wil je een wat betere schatting van de prijs? Je zou het prijskaartje zelf kunnen berekenen. Hou dan rekening met zo’n €12- per m2. Je bent dus niet veel geld kwijt, maar ook de tijdsduur van dit klusje valt goed mee. Denk aan 4 à 5 uurtjes werk. Dat heb je dus zo voor elkaar. 

Terugkomend op de materialen voor de betonlook trap

Deze alinea zal wat meer op een boodschappenlijstje lijken. Eigenlijk is het dat stiekem ook. Het begint natuurlijk allemaal bij de betonlook verf. 1 liter daarvan is een goed begin en bijkopen is uiteraard altijd nog mogelijk. De kleur is volledig aan jou, maar je zou kunnen gaan voor soft grey. Wat heb je verder nodig? Een blik primer van 1 liter in de kleur wit, kiezel, grijs of zwart is het volgende op het lijstje. Ook heb je een liter Polyvine lak nodig voor de betonlook trap. Kwasten zijn echt van belang. We raden je een blokkwast en pleisterspaan aan en verder een vernis kwast. Schaf ook gelijk licht schuurpapier aan van 120 of hoger, wat afplaktape en maak gebruik van handschoenen. Neem nog even snel het stappenplan van de volgende alinea door zodat je weet wat je te doen staat. Dan ben je er helemaal klaar voor. 

Het stappenplan voor de betonlook trap

Breng de primer aan met je blokkwast. Wel eerst afplakken met tape. Dit schuur je even kort en dan is het de beurt aan de betonlook verf. Tot slot breng je de Polyvine lak aan. Dat was hem dan! Laat elke laag wel goed drogen alvorens je met een nieuwe laag begint.

Je bent er nu echt helemaal klaar voor. Het DIY-project kan beginnen! Geld en tijd vormt geen probleem en ook heb je een handig boodschappenlijstje gekregen in deze tekst. Haal de materialen in huis en volg het gegeven stappenplan. De mooiste betonlook trap heb je dan binnen no-time.
Traprenovatie voor iedereen met ProStairs!