Van een van de meest recente projecten die mijn vriendin en ik in ons huis hebben ondernomen, kwam ik onlangs pas de foto’s tegen – en direct raakte ik geïnspireerd er een artikel over te schrijven, het te delen met de buitenwereld. Niet alleen omdat ik nou zo graag onze fijne woning op het water te etaleren (hoewel, toegegeven, die oprechte trots speelt natuurlijk zeker een rol) maar ook omdat ik vermoed dat ik anderen hiermee nog een handige tip kan geven.

Eclectische stijl door de tegels op de vloeren en wanden

Inspiratie genoeg voor ons eigen kleinste kamertje
Inspiratie genoeg voor ons eigen kleinste kamertje

Bij de bekleding van de woning denkt men namelijk niet automatisch aan het gebruiken van cementtegels – en dat terwijl het nou juist zo’n bijzondere en originele toevoeging aan je huis is. De meeste van onze vloeren zijn van hout, prachtig oud hout dat we speciaal legden hier, maar gelukkig hebben we voor deze tegels gekozen bij het bekleden van het toilet en de badkamer. Puur toeval eigenlijk nog, want op het web kwam ik de volgende afbeelding tegen die me genoeg inspiratie gaf om zelf ook eens te kijken naar de mogelijkheden voor onze eigen woning. Te zien zijn vijftien toiletten, alle bekleed met cementtegels op de vloeren en hier en daar ook op de wanden. Voor ons sprongen daar echt enkele uit die als een directe inspiratie hebben gefundeerd voor ons eigen kleinste kamertje.

De eclectische wanden van de douche
De eclectische wanden van de douche

Bovendien hebben we de wanden van de douche bekleed met de tegels, zoals te zien op de foto die het resultaat van alle inspanningen toont. Het is daarmee een heel eclectische verzameling geworden van verschillende stijlen en ik ben echt zeer tevreden met de vrolijkheid die ervan af spat – letterlijk en figuurlijk natuurlijk, zo in de douche!

Tip: surf ook eens naar de website van Designtegels voor dit soort tegels, die je aldaar in overvloed zult vinden. 

Tegels van Designtegels.be