Taxatie van een bedrijfspand

Ben je ondernemer? En ben je op zoek naar een degelijke partij (een taxateur of een makelaar) voor de taxatie van een bedrijfspand? Als ondernemer is het belangrijk om de waarde van je bedrijfspand te kennen. Dit is niet alleen handig om te weten welk bedrag het waard is, maar het kan ook van grote waarde zijn bij het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen. Een bedrijfspand taxeren kan dan ook een slimme zet zijn. In dit artikel bespreken we de grootste voordelen van het laten taxeren van je bedrijfspand.

Inzicht in de waarde

Een van de grootste voordelen van een bedrijfspand taxeren is dat je meer inzicht krijgt in de actuele waarde van je pand. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld van plan bent om je bedrijfspand te verkopen of als je het pand juist wil uitbreiden. Door te weten wat je pand waard is, kun je beter beslissen welke stappen je in de toekomst wilt nemen.

Ook via een makelaar kun je laten taxeren

Er zijn mensen die zich direct tot een taxateur wenden om hun bedrijfspand te laten taxeren. Er zijn echter ook andere manieren om dit te doen. Een van die manieren is om het door een makelaar te laten doen. Dit kan een aantal voordelen hebben, zoals dat de makelaar de situatie al kent wanneer je met hem of haar al zaken doet betreffende andere zaken. Via deze makelaar kan dit bijvoorbeeld.

Financiële voordelen

Een bedrijfspand taxeren kan ook financiële voordelen opleveren. Zo kan de waarde van je pand invloed hebben op de hoogte van je hypotheek of lening. Als de waarde van je pand bijvoorbeeld hoger uitvalt dan verwacht, kan dit leiden tot hogere financieringsmogelijkheden. Daarnaast kan een taxatie ook handig zijn voor het afsluiten van een verzekering. Door de waarde van je pand te kennen, kun je een verzekering afsluiten die past bij de waarde.

Juridische zekerheid

Als bedrijf ben je gebonden aan verschillende regels en wetten . En het is belangrijk dat je pand aan deze eisen voldoet. Een taxatie kan hierbij helpen, omdat het zorgt voor juridische zekerheid. Je weet dan namelijk dat je pand voldoet aan de eisen en regels die gelden op het gebied van bijvoorbeeld bouwkundige staat, milieu en brandveiligheid. Hierdoor voorkom je eventuele boetes en kun je met een gerust hart verder ondernemen.

Objectief inzicht

Als ondernemer ben je doorgaans betrokken bij je bedrijf en pand, waardoor het lastig kan zijn om een objectief oordeel te vellen over de waarde. Een taxateur is echter een derde partij die objectief naar je pand kijkt. Hierdoor krijg je niet alleen beter inzicht in de waarde, maar ook in de sterke en zwakke punten van het pand. Zo kun je gerichter werken aan verbeteringen en de waarde van je pand verhogen.

Onderhandelingspositie

Tot slot kan een taxatie van je bedrijfspand ook van grote waarde zijn bij onderhandelingen. Bijvoorbeeld als je wilt onderhandelen over de huurprijs van een bedrijfspand, kan het voor beide partijen handig zijn om te weten wat het pand waard is. Dit kan dan als uitgangspunt dienen voor latere onderhandelingen.

Samenvattend

Het taxeren van een bedrijfspand kan een slimme zet zijn als je als ondernemer meer inzicht wilt in de waarde van je pand. Dit kan niet alleen handig zijn voor toekomstige beslissingen, maar ook voor financiële voordelen en juridische zekerheid. Door een taxateur in te schakelen, krijg je een objectief oordeel over de waarde en de sterke en zwakke punten van het pand. Hierdoor kun je gerichter werken aan verbeteringen en sta je sterker tijdens eventuele onderhandelingen. Kortom, een bedrijfspand taxeren is zeker de moeite waard.

taxatie van een bedrijfspand